Review: High Tea op Paleis ’t Loo

Deze week had ik beloofd om nog mijn High Tea op Paleis Het Loo te bespreken. Ik zat met mijn man in de Koningin Wilhelminazaal, die heel mooi is en een 19e eeuws decor heeft. We zaten dus geheel in stijl.

high-tea1

High Tea in de Koningin Wilhelminazaal

Tot mijn vreugde was het een goede en vrij traditionele High Tea. Of eigenlijk Afternoon Tea, als je het juiste Engelse begrip zou willen gebruiken (ik zeg het maar even voor de puristen onder ons). We begonnen met een drankje en daarna een soepje, en daarna kwamen de etagères met lekkers. Helaas heb ik geen foto’s van de etagères want… toen wilde ik eten. Zo laat ik mezelf wel kennen, haha. Maar het zag er heel mooi uit, en het was erg lekker!

afternoon-tea

Dit is dus een puur illustratieve afbeelding van een andere, geweldige Afternoon Tea, waar ik wél het geduld had om te wachten op een foto.

Gelukkig werd aanbevolen met hartig te beginnen, want ik heb het ook wel eens meegemaakt dat men eerst zoet serveerde. Er waren echte Engelse scones –warm!- met echte devonshire clotted cream. Dat heb ik buiten Engeland eerlijk gezegd nog nooit gehad, dus: pluspunten. Verder een clubsandwich (huh?), twee verschillende soorten wraps, en veel keus aan kleine gebakjes. Ik vond het amandeltaartje en de petitfour met marsepein het lekkerst. We konden verder kiezen uit vier soorten losse thee (earl grey, rooibos, kruiden, groen), dus dat was allemaal heerlijk. De thee moest je zelf in zakjes doen, dat vond ik wel charmant. Mijn favoriet was de Earl Grey, met lekker veel bergamot.

Eigenlijk kan ik maar één minpuntje noemen: geen melk bij de thee. En toen wij wel om melk vroegen, kregen we koffiemelk. Nou ja, zeg! 😉

Kortom, ik zou deze High Tea zeker aanbevelen! Lekkere hapjes, goede losse thee en een prachtige zaal om van je middag te genieten. (En als je van Britse thee houdt, vergeet dan niet om echte melk te vragen.)

Een High Tea op Paleis het Loo kost € 22,95 per persoon. Er is ook een speciale kinder-High Tea, die er vanaf een afstandje ook lekker uit zag. Ik zou wel van tevoren reserveren, want het was druk!

Wat is voor jou een must bij een High Tea? Echte scones, ruime thee-keuze of iets anders? Laat het hieronder weten!

Ik krijg er weer trek van. Tijd voor Darjeeling met melk.

Een gedachte over “Review: High Tea op Paleis ’t Loo

  1. Goede review! Ik ben ook een grote high tea-fan.
    Ik vind het ook altijd zo gek als ze met zoet beginnen. En als er geen scones met clotted cream bij zijn, vind ik het eigenlijk ook geen echte 🙂

    Zelf drink ik trouwens het allerliefst kaneelthee met melk (eerst de melk in het kopje, dan de thee, dat is nog lekkerder). Maar dat is dan weer niet zo victoriaans vrees ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.