Blognieuws: Nieuwsbrief en gratis kalender 2018

Het is alweer bijna december. Zo aan het einde van het jaar is het niet ongewoon om terug te blikken op al je projecten, en vooruit te kijken naar je wensen voor het komende jaar. En soms verzin je eens iets nieuws. Zo zat ik een tijdje geleden te denken, wat ik nog aan mijn blog wilde toevoegen of veranderen. En vandaag wil ik jullie vertellen wat ik in 2018 zoal van plan ben.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: aan de blog-inhoud of blogfrequentie verandert niets! Ik ben nog steeds van plan om tweemaal per week leuke wetenswaardigheden over de victoriaanse tijd te delen. Ik heb al weer veel inspiratie om volgend jaar over te schrijven: als het over de geschiedenis van mensen gaat, is er aan inspiratie geen gebrek.

Gratis printables

Het leek me een leuk idee om op een creatieve manier wat meer van mijn prentencollectie te delen. Zo kwam ik op het idee van printables: leuke dingen om zelf uit te printen en te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld boekenleggers, kleurplaten of… een kalender voor in het nieuwe jaar!

my-inner-victorian-jaarkalender-printable

Zo ziet de My inner Victorian-jaarkalender eruit!

Op de hoogte blijven

Tegelijkertijd heb ik nagedacht over het gebruik van verschillende sociale mediaplatforms. Zoals jullie weten kunnen jullie mij volgen via Facebook, Twitter en Pinterest. Het leek me echter ook leuk om mensen zonder sociale media accounts op de hoogte te kunnen houden. Vandaar dat ik deze maand start ga met een maandelijkse nieuwsbrief. Hiervoor heb je alleen een e-mailadres nodig. Wat kun je zoal in mijn nieuwsbrief verwachten? Denk aan onder andere:

  • Nieuws over tentoonstellingen, evenementen of films met een victoriaans thema
  • Boekentips
  • Inspirerende quotes of schilderijen uit de 19e eeuw
  • Ieder kwartaal een gratis printable
  • En natuurlijk de nieuwste artikelen op mijn blog

Je inschrijven voor de nieuwsbrief

Je kunt je inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief via deze link of via het invulformulier aan de rechterbovenzijde van deze website. Je ontvangt dan eerst een e-mail om je aanmelding te bevestigen, en daarna binnen een paar uur de eerste nieuwsbrief mét kalender. Mocht je de e-mail niet op tijd ontvangen hebben, check dan eerst even je spambox of reclamemap. Misschien is hij daarin terecht gekomen. Om dit te voorkomen kun je myinnervictorian[AT]gmail.com aan je adressenlijst toevoegen.

Vertel nu eens wat over de kalender!

De allereerste nieuwsbrief-printable is dus een jaarkalender voor 2018. Je kunt hem thuis uitprinten op A4-formaat. De kalender bevat elke maand een uitsnede van de modeprent. De eerste prent (voor januari) is uit de jaren 1830, het eerste decennium waarin koningin Victoria op de troon zat. De laatste prent van het jaar komt uit de jaren 1900, omdat Victoria in 1901 overleed. Zo biedt de kalender het hele jaar door een kijkje in de mode van de victoriaanse tijd. Tournures komen en gaan, en ook pofmouwen zijn dan weer hip en dan weer vreselijk fout; Zo was de pofmouw in de jaren 1830 hoogst modieus, om daarna pas weer in 1890 aan een come-back te beginnen.

my-inner-victorian-jaarkalender-close-up

De printen komen overigens voor ongeveer de helft uit mijn eigen collectie, terwijl de andere helft beschikbaar is gemaakt in het publiek domein. Zoals ik al eens eerder liet weten in mijn blog over mijn modeplaten-collectie, probeer ik prenten uit alle decennia van de 19e eeuw te verzamelen. Het maken van leuke printables is daarvoor natuurlijk ook een goed excuus…

Zelf ben ik best trots op het resultaat en kan bijna niet wachten tot het januari is. Ik hoop dat jullie de kalender ook met veel plezier zullen gebruiken!

En nu ga ik maar weer eens thee zetten. Earl Grey met melk blijft favoriet.

Update: En de gratis Printable vanaf februari 2018 zijn deze mooie boekenleggers!
victoriaanse-boekenlegger-printen

8 gedachten over “Blognieuws: Nieuwsbrief en gratis kalender 2018

  1. Wat een mooie dingen heb je voor 2018 in petto. De kalenders zien er prachtig uit. Daar mag je zeker trots op zijn! Heel leuk idee ook, die nieuwsbrief! Ik ga me meteen even aanmelden 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.