Over dit blog

inner-victorian
Welkom op mijn blog!

Hallo, ik ben Josephine (34). Ik woon in de Randstad. Mijn hobby’s zijn geschiedenis, fotografie, theedrinken en eten koken. En ik ben helemaal weg van alles wat met de 19e eeuw te maken heeft!

In Engeland wordt deze periode de victoriaanse tijd genoemd, naar de grande dame van die tijd, koningin Victoria. In Nederland moeten wij het doen met ‘de ijzeren eeuw’, maar dat mag de pret niet drukken. Het leukste vind ik victoriaans Engeland, maar eigenlijk vind ik alles uit de 19e eeuw interessant, dus ook wat er toen in Nederland en op het vasteland van Europa gebeurde.

Ik verzamel originele spullen uit die tijd: met name foto’s, prenten en boeken. Daarnaast heb ik een kast vol boeken, films en documentaires over deze periode. Ook doe ik regelmatig een Victorian DIY-project. En als het even kan ga ik graag naar een tentoonstelling of tweedehands markten.

Gelukkig houd ik mijn inner Victorian niet voor mezelf en zal ik jullie via mijn blog op de hoogte houden van leuke weetjes, hebbedingen en dingen die je gezien moet hebben. Maar ook over mode, etiquette en authentieke recepten. En gelukkig blijft er altijd tijd over voor een kopje thee.

Volg mij!

Je kunt me volgen via Facebook , Twitter en Bloglovin’.

Dank je wel!

Omdat ik een lastige gezondheid heb, word ik veel geholpen door lieve mensen in mijn omgeving. Met een DIY-project, typen, photoshoppen, of het opeten van veel te veel pudding. Of ik leen plotseling een antieke vaas, haha.

Dus..bedankt Manlief (Mr. W.), zussen, broer, Mam, Pap, Michael, Ingrid, Petra, Jan-Willem, Judith, Nicolas…you rock!

Over de afbeeldingen op mijn blog en auteursrecht

Alle teksten op dit blog heb ik zelf geschreven. Daarom is het niet toegestaan om ze zomaar te kopiëren voor andere doeleinden. Natuurlijk mag je me wel citeren met een link terug naar dit blog.

Op mijn blog komen drie soorten afbeeldingen voor:

  1. Foto’s die ik zelf gemaakt heb. Hier staat meestal geen bronvermelding bij, maar ik bezit wel het auteursrecht op deze afbeeldingen. Mocht je ze ergens anders online willen gebruiken, dan zou ik het waarderen als je dat even laat weten en een linkje naar dit blog plaatst. Thanks!
  2. Afbeeldingen van derden waar het auteursrecht van verlopen is, omdat ze uit de 19eeeuw zijn. Ze vallen onder het ‘publiek domein’. Van deze afbeeldingen zal ik wel zo goed mogelijk proberen om een bronvermelding plaatsen. Veel afbeeldingen komen uit mijn eigen collectie.
  3. Afbeeldingen van derden waar wel auteursrecht op zit. Daarvan probeer ik altijd zo goed mogelijk de rechten in acht te nemen en de bron te vermelden. Mocht ik daarin iets over het hoofd hebben gezien, neem dan graag contact met mij op.