Filmavond: Kate and Leopold

Laatst zat ik met mijn man te discussiëren over een film die al langer door mijn hoofd spookt. Ik herinnerde mij een romantisch en spannend verhaal van een 19e-eeuwse tijdreiziger die in onze tijd belandt. Na wat gezoek op internet kwam ik op weer de titel: Kate and Leopold. Deze film blijkt uit 2001 te zijn, met in de hoofdrollen Meg Ryan en Hugh Jackman (zucht…). De film is niet hoogdravend of intellectueel, maar… is het stiekem niet enorm romantisch om als moderne vrouw hoteldebotel verliefd te worden op een 19e-eeuwse knappe edelman? Ik vind van wel!

kate-and-leopold
Ik zal niet het hele plot verraden, maar kort gezegd is dit het verhaal: Leopold is een Engelse hertog, die geen zin heeft om te moeten trouwen met een rijke erfgename. Hij is meer geïnteresseerd in oprechte liefde én besteedt veel van zijn tijd aan moderne technologie. Door toeval komt hij in de 21e eeuw terecht, waar hij Kate ontmoet. De grote charme van het verhaal zit hem in de manier waarop hij met de moderne tijd omgaat en zijn ouderwetse omgang met anderen. Denk: mooie Britse volzinnen doorspekt met victoriaanse moraal gebruiken, galopperend op een wit paard een tasjesdief stoppen en met hulp van een ganzenveer en uit een balpen geknepen inkt een romantische brief schrijven. En natuurlijk is er de vraag: Krijgt de verliefdheid van Kate en Leopold een kans?

Mijn favoriete quotes van Leopold:

“Marriage is the promise of eternal love. As a man of honour I cannot promise eternally what I’ve never felt momentarily.”

“Is it your habit sir, to simply enter a conversation without introduction?”

“I am accustomed to stand when a lady leaves the table.”

“I warn you, scoundrel, I was trained at the King’s Academy and schooled in weaponry by the palace guard. You stand no chance. When you run, I shall ride, when you stop, the steel of this strap shall be lodged in your brain.” (tegen de tasjesdief)

Voor een ontspannen avond is deze film echt een aanrader! Zoals Kate zegt: “I want more 1876!”

…Met een kopje thee. Ceylon, dit keer.

Tip: Wil je deze film ook kijken en ook rekening houden met je portemonnee? Kijk dan eens in een winkel van CEX. Ik vond hem daar voor maar 25 cent!

3 gedachten over “Filmavond: Kate and Leopold

  1. Ik was zo blij vandaag, ik vond deze film geheel toevallig in de tweedehandswinkel! En ik had net een paar weken geleden je blog gelezen. De film is net twee minuten afgelopen en ik dacht ik laat gelijk weten dat het een erug leuke film was! Het plot was soms wat snel, maar oooh het was zooo romantisch 🙂 Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.