My inner Victorian is kandidaat voor de Geschiedenis Online Prijs

Er breken spannende tijden aan. Elke twee jaar wordt er door een aantal culturele organisaties de Geschiedenis Online Prijs georganiseerd. En dit jaar doet ook My inner Victorian mee! Deze prijs winnen is een hele eer, want het is de belangrijkste prijs die je als geschiedenisblogger zou kunnen winnen. Ook het publiek mag stemmen. Stem jij op My inner Victorian?

Geschiedenis is ontzettend boeiend en verrassend. Gelukkig zijn er in Nederland een heleboel mooie websites, Facebook-pagina’s en Twitter-accounts die dat ook steeds bewijzen, en de mooiste verhalen op een aansprekende manier openbaar maken voor het grote publiek.

De Geschiedenis Online Prijs 2019 wordt onder andere georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, en is bedoeld om websites in het zonnetje te zetten die geschiedenis op een vernieuwende manier onder de aandacht brengen. Onder de winnaars van vorige edities bevinden zich het Rijksmuseum van Oudheden en het Anne Frank Huis.

stemmen-geschiedenis-online-prijs

De prijs bestaat uit twee onderdelen: de juryprijs en de publieksprijs. De jury maakt op 16 januari [update: het wordt 1 februari] haar shortlist met genomineerden bekend. Spannend… De favoriet van de jury ontvangt tijdens de uitreiking op 7 februari een bronzen beeldje van beeldend kunstenaar Gonneke van Echten.

Daarnaast kan het publiek stemmen op hun eigen favoriet. De publieksprijs kent een eerste, tweede en derde plaats. Uiteindelijk ontvangt de winnaar de hoofdprijs van € 1250,-.

Stem op mij!

Vind jij dat My inner Victorian de publieksprijs verdient? Breng dan je stem uit via onderstaande button:

Stem nu op My inner Victorian | Een respectabel blog over de 19e eeuw

Het stemmen gaat als volgt:

  1. Klik op de button. Je komt dan op de stempagina voor My inner Victorian.
  2. Vul het stemformulier in met je e-mailadres en eventueel commentaar over dit blog (optioneel). Het e-mailadres is nodig, omdat elke stem per e-mail bevestigd moet worden.
  3. Ga naar je e-mail, waar je een bevestigingsmail hebt gekregen. Klik daarin op de link om je stem definitief te maken. Je krijgt dan een melding dat je stem geactiveerd is.
    Heb je de bevestigingsemail niet ontvangen in je inbox? Kijk dan even in je spam-map.

Stemmen kan tot en met 31 januari 2019.

Alvast heel erg bedankt voor jullie steun. Op 7 februari 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt. Duimen dus!

Tijd voor een kopje kruidenthee voor mijn ‘poor nerves’…

16 gedachten over “My inner Victorian is kandidaat voor de Geschiedenis Online Prijs

  1. Wauw, wat ontzettend leuk! Ik heb zojuist op je gestemd en heb een paar lovende woorden voor je mooie blog achtergelaten in het opmerkingenveld 🙂 Ik ga hard voor je duimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.