Boektip: Kings and Queens – An illustrated guide to British monarchs

Nerd alert. Soms heb je van die vervelende momenten waarop je even niet meer weet, welke koning George de Zoveelste de opa van Victoria was. Dit kleine boekje over de koningen en koninginnen van Engeland, Schotland, Wales en Ierland wijkt daarom nooit ver van mijn zijde.

kings-queens

Ik vind de geschiedenis van de Britse koningshuizen namelijk erg interessant, en kan er helemaal niet tegen als ik merk dat ik een Plantagenet vergeten ben. Ik denk zelf dat inner victorians altijd wel (een beetje) monarchist zijn. Hoeveel premiers heeft Koningin Victoria tenslotte wel niet versleten? En het Melbourne-Peel-Russell-Derby-Aberdeen-Palmerston-Disraeli-Gladstone-Salisbury-Rosebery-tijdperk is toch wel een mond vol.

Dus zorg dat je het boekje altijd bij je hebt om saaie feestjes (met de voor Britten gevreesde Dutch Birthday Circle of Hell) op te leuken. Mocht iemand je dan een nerd noemen, zeg dan gewoon dat het je inner victorian is. En als ze dan vragen wat dat is, verwijs ze dan gerust door naar dit blog.

Tijd voor thee. English blend met melk deze keer.

8 gedachten over “Boektip: Kings and Queens – An illustrated guide to British monarchs

  • Ja hè. Komende zondag komt er volgens mij een interview op de BBC met Queen Elizabeth II, die vertelt over haar kroning (en hoe zwaar de kroon wel niet is!). Lijkt me interessant om te zien.

 1. Het klinkt als een heel leuk en handig boekje, zeker inderdaad voor saaie verjaardagen met andere liefhebbers van geschiedenis of van leuke feitjes 🙂 Ik ben zelf ook altijd wel geïnteresseerd geweest in Europese koningshuizen. Er was een tijd dat ik de namen van bijna alle koningen en koninginnen van Europa en hun kinderen wist. Dat is inmiddels een beetje weggezakt 😉

  • Wat leuk dat je er ook geïnteresseerd in bent! Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral wat meer weet over de Britse en Nederlandse koningshuizen, en van de andere Europese koningshuizen met name alleen de zittende vorst.

 2. Ooit een heel dun boekje gekocht in de Westminster Abbey over alle koningen en koninginnen van Groot Brittannië. Later in een vlaag van opruimwoede, het boekje weggegooid. Dat is al jaren geleden, maar ik heb er nog altijd spijt van.
  Maar wel een goede reden om nog eens terug te gaan naar Londen en het boekje kopen, als het er nog is.

  • Ik kan me voorstellen dat je daar spijt van hebt. Goed nieuws: Ik heb dergelijke boekjes overal in Groot-Brittannië wel in de souvenirwinkels zien liggen. Maar een excuus voor een reisje naar Engeland zou ik met beide handen aanpakken. 😀

 3. Wat een apart boekje, lijkt me echt leuk om er in te bladeren en te lezen. Wat heb je een leuke foto van je boekje gemaskt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.