Gelukkig Nieuwjaar! (1908)

Een gelukkig nieuw jaar iedereen! 2017 alweer. De prent van vandaag komt uit Weekblad voor de Jeugd uit 1908. Een nieuwjaarswens van precies 109 jaar oud dus. Dat vind ik best bijzonder.

het-nieuwe-jaar-wvdj

De tekst die eronder te lezen is in het origineel, is:

“Wij kindertjes wenschen u altegaar
Veel zegen en voorspoed in ’t nieuwe jaar.”

Ook ik wens allen veel voorspoed en zegen. En veel leesplezier. Ook dit jaar mogen jullie weer veel interessante, grappige en leerzame blogposts over de 19e eeuw verwachten. En dit jaar is het 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed, dus in het eerstvolgende blog zal ik op de feestelijkheden in dit sterfdagjubileumjaar (is dat een woord?) ingaan. Ik heb er zin in!

Voor nu zet ik nog een kopje thee. Darjeeling met melk is op dit moment mijn favoriet.

4 gedachten over “Gelukkig Nieuwjaar! (1908)

  1. Wat een prachtige afbeelding en leuk om zo’n oude quote te lezen. Ik wens je een heel gelukkig, gezond en inspirerend 2017 toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.