Gratis boekenleggers bij de nieuwsbrief van februari

Oude enveloppen, boodschappenlijstjes en zelfs reclamefolders: Allerlei vormen van oud papier dienen bij ons thuis als boekenleggers zodra er geen beter exemplaar voorhanden is. Het werkt natuurlijk wel, maar écht mooi is anders. Daarom ontwierp ik voor de nieuwsbrief van februari zes mooie boekenleggers met als thema Ladies of Leisure.

Boeken – of beter gezegd, romans – lezen vond men aan het begin van de 19e eeuw niet altijd een passende bezigheid voor dames. Moraliserende preken en stichtelijke verhalen konden nog net wel, maar van een roman over de liefde of over griezelige gebeurtenissen kon een vrouw alleen maar rare ideeën krijgen. Gelukkig zijn die tijden voorbij, en naast het feit dat ik zelf een fervent lezer ben, durf ik wel te beweren dat veel lezers van dit blog dat ook zijn!

victoriaanse-boekenlegger-printen

Ik hou van mooie boekenleggers. Het maakt het toch al fijne tijdverdrijf van lezen nog een beetje feestelijker. Een goed idee dus, om als de volgende gratis printable bij de nieuwsbrief van My inner Victorian passende boekenleggers te ontwerpen!

victoriaanse-boekenlegger-printen-gratis

Op de zes boekenleggers staan zes afbeeldingen van lezende of musicerende dames. Ladies of Leisure, dus. Alle schilderijen zijn uit de victoriaanse tijd en zijn voorzien van een toepasselijke literaire quote.

Hoe kun je deze boekenleggers zelf uitprinten?

De boekenleggers maken deel uit van de extraatjes die je elk kwartaal krijgt bij de My inner Victorian-nieuwsbrief. Deze verschijnt één keer per maand en informeert onder andere over de nieuwste tentoonstellingen, films en boekentips. En daarnaast mis je natuurlijk geen enkel blog meer! Voor het ontvangen van de nieuwsbrief heb je alleen een geldig e-mailadres nodig.

victoriaanse-boekenlegger-printen-lezen-klein

Je kunt je inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief via deze link of via het invulformulier aan de rechterbovenzijde van deze website. Je ontvangt dan eerst een e-mail om je aanmelding te bevestigen, en daarna binnen een paar uur de eerste nieuwsbrief met een link naar de boekenleggers. Mocht je de e-mail niet op tijd ontvangen hebben, controleer dan eerst even je spambox of reclamemap. Het kan zijn dat hij daarin terecht gekomen is. Om dit te voorkomen kun je myinnervictorian[AT]gmail.com aan je adressenlijst toevoegen. En als je vragen hebt, stuur me dan gerust een mailtje.

victoriaanse-boekenlegger-lezen-ladies

Op dit moment ben ik zelf bezig met lezen in een biografie over Prins Albert, de echtgenoot van Koningin Victoria. Albert – Uncrowned King van Stanley Weintraub is echt een prachtig boek! En ik gebruik voor nu de blauwe boekenlegger! Welk boek ben jij nu aan het lezen?

Ik neem nog maar eens een kopje thee. Lekker met verse munt van de markt!

8 gedachten over “Gratis boekenleggers bij de nieuwsbrief van februari

  • Foei, ezelsoren. 😉 Vroeger maakte ik ook wel eens ezelsoren, maar dan vond ik ze toch moeilijk terug. Behalve als ik ze heel groot vouwde, en dat vond ik dan weer zonde van de boeken. Daarom vind ik (meerdere) boekenleggers juist zo handig.

   De download is trouwens zo ingedeeld dat je drie boekenleggers op 1 a4-tje kunt printen. Wel zo handig.

 1. Wat zien de boekenleggers er mooi uit! Helaas is een boekenlegger niet aan mij besteed. Ik raak ze eigenlijk altijd kwijt. In de bibliotheekboeken zie ik vaak ezelsoren. Zelf maak ik die bijna nooit. Werkt ook niet denk ik 😉

  Wat ik altijd doe; ik leg het boek omgekeerd neer op tafel of op de grond of waar dan ook. Kun je zo verder lezen waar je was. Of ik klap het boek zo dicht. Het grootste nadeel van de laatste methode; soms blijf je maar zoeken waar je bent gebleven en denk je het eindelijk gevonden te hebben, blijkt na twee regels dat je dat ook al hebt gelezen. het voordeel daarvan is wel dat je altijd verder bent in een boek dan je zelf denkt ^^

  • Dank je voor je compliment. Ik ben vergeleken met jou blijkbaar een pietje precies met mijn boeken, want ik vind het juist vreselijk om ze open te leggen en dan de rug te verfromfraaien. Argh! 😉 Bovendien heb je de kans dat een huisgenoot het boek dan toch maar even sluit. Zelf vind ik het wel fijn om te weten waar ik was gebleven, maar ik vind het mooi dat jij er zo’n positieve draai aan geeft, haha.

 2. Wat een ontzettend mooie boekenleggers! Ze hadden zo in een museumwinkel kunnen liggen. Zelf lees ik niet zo vaak boeken, maar als ik ze lees, kies ik meestal uit gemak voor een klein papiertje dat ik ertussen stop. Zo’n boekenlegger is dan misschien toch een veel leuker idee 🙂

  • Dank je wel, dat vind ik een heel mooi compliment! Echt heel leuk om te horen!

   Een papiertje is inderdaad handig, maar voor mij kan een mooie boekenlegger zo staan op een lijstje met ‘kleine dingen die je blij maken.’ 🙂

 3. Ik maak ook ezeloren – oops-, maar gebruik liever een boekenlegger. Die van jou zijn erg mooi Josephine, zal ze zeker uitprinten.
  Ik heb me trouwens opgegeven voor jouw nieuwsletter, maar zie ze niet in mijn email. Zullen ze in mijn spam komen? Ik hoop het niet. Ik kijk uit naar alle andere printables!

  • Als je de nieuwsbrief niet in je primaire inbox hebt ontvangen, kan hij in je spamfolder of in de reclame-map zijn beland. Dit zijn twee verschillende mappen bij gmail.

   Mocht je nu een nieuwsbrief gemist hebben: Bij de nieuwsbrief van maart zit opnieuw de link naar de boekenleggers. Ontvang je deze mail nog steeds niet, laat het me dan even weten, dan kijk ik hoe ik het op kan lossen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.