Verwacht deze winter: Films over Emily Dickinson en de zussen Brontë

In de komende periode kunnen we als fans van de victoriaanse tijd twee mooie filmproducties verwachten. Het gaat om de film A Quiet Passion, over het leven van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson en de TV-film To Walk Invisible over de gezusters Brontë. Dat wordt een fijne winter!

“This is my letter to the world, that never wrote to me.”

Een foto van Emily Dickinson uit 1847 op ca. 3445jarige leeftijd, uit het archief van het Amherst College. Via: Wikimedia Commons.

Een foto van Emily Dickinson op 16-jarige leeftijd in 1847. Uit het archief van het Amherst College, via Wikimedia Commons.

A Quiet Passion gaat over het leven van Emily Dickinson (1830-1886). De film vertelt over de jonge jaren van deze excentrieke Amerikaanse dichteres aan de Amherst Academy, en haar latere leven, waarin zij haast een kluizenaar werd. Met prachtige beelden en kostuums die het leven in de jaren 1850 en 1860 laten zien. De film heeft al veel positieve recensies ontvangen en heeft een topcast met Cynthia Nixon als Emily Dickinson en Jennifer Ehle (Eliza Bennet!) als haar zus Vinnie.

Te zien in Nederland vanaf 1 december! De trailer vind je hier.

“But life is a battle: may we all be enabled to fight it well!”

bronte-sisters

V.l.n.r. Anne, Emily and Charlotte Brontë op een schilderij gemaakt door hun broer Branwell. Uit het archief van The National Portrait Gallery, via Wikimedia Commons. Bewerking door My inner Victorian.

To Walk Invisible gaat over de beroemde schrijvende zussen Charlotte, Emily en Anne Brontë, en de moeizame relatie met hun aan opium en drank verslaafde broer Branwell. De schrijfster van de film heeft geprobeerd om geen gepolijst kostuumdrama neer te zetten, maar een realistische –rauwe- weergave van het leven in Yorkshire in de jaren 1840. De foto’s die ik ervan gezien heb zijn al prachtig! De film komt deze winter uit, en is te zien op de BBC. De eerste aflevering wordt uitgezonden op 29 december op BBC1 !

Er is bij mijn weten nog geen trailer uit, maar een glimp van de sfeer kun je alvast opvangen op de website van de BBC en in dit artikel van de Daily Mail.

Ik kijk ernaar uit! Maar voor nu eerst een lekker kopje kamillethee.

2 gedachten over “Verwacht deze winter: Films over Emily Dickinson en de zussen Brontë

    • Ja, leuk is dat hè. Vooral het verhaal van de zussen Brontë vind ik erg indrukwekkend. Met Dickinson ben ik wat minder bekend, dus ik ben benieuwd naar de verfilming van haar leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.