Review: Victorian Tea Parlour Duchess of Bedford

Gisteren brachten mijn man en ik een bezoekje aan de Victorian Tea Parlour Duchess of Bedford. Zij hebben van 10 tot en met 30 oktober een pop-up shop in Amsterdam, aan het IJ. Het is de bedoeling dat ze op den duur een vaste tea parlour in victoriaanse stijl kunnen openen in Amsterdam, en daar ben ik als liefhebber van de victoriaanse tijd en de afternoon tea natuurlijk helemaal voor!

tea-parlour-duchess

Tot en met 30 oktober hebben ze dus een klein winkeltje met allerlei lekkere dingen, zoals verschillende soorten heerlijke cake, caramel shortbread en verschillende zogenaamde chocoladesalami’s. De creaties zijn niet specifiek victoriaans te noemen, maar zeker wel ambachtelijk en met de hand gemaakt. En vooral…heel lekker! Wij probeerden een luchtige cake met aardbei en limoen en een stukje worteltaart. Hmmm! Voor thuis namen we twee stuks shortbread mee en een chocoladesalami met rum en citroen. Chocoladesalami klonk ons eerst vreemd in de oren, maar toen we hoorden dat het een Italiaanse variant op de ‘arretjescake’ is, waren we snel om. Hij is echt heel lekker! En de eerlijkheid gebied te zeggen dat de shortbread het niet tot thuis gehaald heeft.

Echt een aanrader dus! Je vindt de pop-up store vanaf station Amsterdam Centraal gezien aan de overkant van het IJ. Wij gingen heen met de bus (geen aanrader, de halte is tijdelijk verplaatst en je moet zoeken over een industrieterrein), maar veel makkelijker is de gratis veerpont van de GVB (nummer 905 / 906) vanaf Amsterdam Centraal naar de halte NDSM. Je staat dan al voor de deur.

Helaas kon je er niet zitten en theedrinken (dat had ik verkeerd begrepen), maar wel je lekkere hapjes meenemen naar de buren van Bbrood. Daar hebben we lekker gezeten met een kopje thee, en uitzicht op het IJ.

Ik wens de dames van Duchess of Bedford veel succes met het opzetten van hun tea parlour, en kan uit eigenbelang alleen maar hopen dat het gaat lukken. 🙂

Nu ik weer thuis ben, tijd voor eigen thee. Verse gember met citroen tegen het gure weer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.