Bloggen na de pauze

Na enkele maanden rust, inclusief vele boekjes en kopjes thee, ga ik weer van start met My inner Victorian! Ik heb er zin in om wederom in de geschiedenis van de 19e eeuw te duiken, en persoonlijke verhalen uit te pluizen van mensen van weleer. En ik hoop dat jullie net zo veel zin hebben om weer mee te lezen. Vandaag vertel ik wat ik zoal van plan ben.

Een blog bijhouden kost veel tijd en energie. Het was daarom geen onverstandige beslissing om er even tussenuit te gaan. En ook nu moet het schrijven van teksten, onderzoek doen, én sociale media bijhouden binnen mijn mogelijkheden blijven. Daarom heb ik besloten om mij vooral te richten op datgene waar het allemaal om draait: de historische verhalen op mijn blog.

schrijvende-vrouw-19e-eeuw

Concreet betekent dit dat ik hoop om wekelijks trouw een mooi verhaal voor jullie te kunnen publiceren. Natuurlijk zoals vanouds op de maandagochtend. Maar mocht dit een weekje niet lukken, dan is dat niet erg.

Het betekent wel dat ik minder op sociale media te vinden zal zijn. Zo zal ik niet vaker dan tweemaal per week een extra afbeelding of wetenswaardigheid plaatsen. Ook zal ik wat minder snel reageren op reacties.

Ook de nieuwsbrief verandert: Deze wordt korter, en bovendien verschijnen de gratis printables niet meer eenmaal per kwartaal, maar nog maar twee keer per jaar. Daarbij zit natuurlijk wél de populaire jaarkalender, in november of december.

Op deze manier zal ik zo veel mogelijk ruimte houden voor historische verhalen! Vrouwengeschiedenis staat nog altijd hoog op mijn onderzoekslijstje, net als recepten, kunst en literatuur. Én natuurlijk mijn collectie oude foto’s en modeprenten. Er zit de komende maanden dus nog genoeg in de pijplijn.

diner bij David Copperfield
Eten speelt een grote rol in de romans van Charles Dickens. Zoals ook hier, in David Copperfield. David en zijn vrienden bereiden gezamenlijk een maaltijd, maar worden plotseling gestoord. Tekening door Hablot Knight Browne (1850). [Publiek domein]

En als ik nog even verder in de toekomst kijk, heeft 2022 een bijzonder project in petto: Dan verschijnt namelijk het verteldiner ‘Aan tafel met Charles Dickens’ in de Nederlandse theaters! Gebaseerd op de verhalen van Charles Dickens en mijn gelijknamige kookboek, presenteren theatermakers Frank Belt en Janneke Tanja een stuk verteltheater onder het genot van een Victoriaans feestmenu. Iets om naar uit te kijken! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Fijn om er weer te zijn. Met hartelijke groet aan al mijn lezers, proost ik met…

…een kopje thee!

13 gedachten over “Bloggen na de pauze

  1. Wat fijn om weer iets van je te lezen. Goed dat je je grenzen aangeeft. Er staan mooie onderwerpen te wachten en de theatervoorstelling lijkt me heel bijzonder. Succes met alles. Groetjes, Barisca

  2. Wat fijn dat je terug bent. En natuurlijk is het bewaken van je eigen grenzen hierin het allerbelangrijkste. Ben heel benieuwd wat hier allemaal weer voorbij gaat komen en wat ik er weer van ga leren.

  3. Leuk dat je weer terug bent. En doe alleen dat wat je met plezier doet en niet uit verplichting. Dus ik ben benieuwd. En vrouwengeschiedenis vind ik een goed onderwerp.

  4. Gelukkig daar ben je weer ,en gemist en fijn dat je weer schrijft ,ik beloof je dat ik ze weer braaf en met veel plezier zal lezen .Gr Wies

  5. Ah super leuk dat je weer gaat bloggen! Ben heel benieuwd naar alle verhalen die je weer ontdekt en met ons gaat delen. Je aanpassingen klinken goed! Evalueren en dingen aanpassen is dapper. Zelfs als je standaard 1x in de twee weken zou bloggen blijf ik je volgen.

  6. Dank jullie wel voor alle hartelijke berichten. Het is fijn om weer te beginnen en jullie allemaal na zo’n lange tijd weer te zien!

  7. Fijn dat je je weer goed genoeg voelt om mooie artikelen te schrijven en ze met ons te delen. Hartelijke groeten, Stefanie

  8. Wat mooi om weer iets van je te lezen. Welkom terug! Ik kijk uit naar je blogs en wacht gewoon rustig af totdat er iets online staat, of dat nu 1x per week, 1x per maand of hoe vaak dan ook is 🙂 Goed dat je daarin jezelf niet voorbijloopt!

  9. Zo fijn dat je weer bent begonnen, ik word er meteen heel vrolijk van! Verder sluit ik me aan bij al het bovenstaande: doe het op je eigen tempo en zorg dat het leuk blijft voor jezelf, dat is het allerbelangrijkste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.