Aankondiging boekpresentatie en website Aan tafel met Charles Dickens

En… klik. Verzonden! Na de laatste ronde checks en correcties ligt mijn kookboek Aan tafel met Charles Dickens nu bij de drukker. Spannend! Ondertussen maak ik graag van de gelegenheid gebruik om jullie wat meer te vertellen over het boek en de bijbehorende website – en nodig ik jullie van harte uit voor de speciale boekpresentatie in Den Haag!

Het heeft flink wat werk gekost, maar over ongeveer een maand ligt mijn eigen kookboekje dan eindelijk in de winkel. Had ik dat kunnen bedenken, toen ik op mijn zestiende mijn eerste historische gerecht uit een Duits Middeleeuws kookboekje maakte? Ik ben er in ieder geval heel trots op. Het maken van Aan tafel met Charles Dickens was met al het testen van recepten, fotograferen, schrijven en redigeren beslist een hele klus – maar ik heb van de hele reis genoten. Toegegeven, het allermeeste van alle lekkere hapjes…

kookboek aan tafel met charles dickens

Door al die Victoriaanse recepten te maken heb ik een hoop geleerd. Het heeft mijn begrip voor mensen uit het verleden vergroot, en ik heb veel spannende smaakcombinaties leren kennen. Hoe is het mogelijk dat sommige heerlijke smaken zo in de vergetelheid zijn geraakt?

Veel van de recepten die ik voor mijn kookboek heb gemaakt, zijn inmiddels bij ons thuis niet meer weg te denken. Op de vraag What Shall We Have For Dinner? hoor je bij Mr. W. en mij tegenwoordig steeds vaker ‘beef steak pudding’, ‘Engelse curry met lamsvlees’, of ‘Salmagundi-salade’. En daarnaast is er regelmatig een plakje karwijzaadcake bij de thee. Ik hoop dat jullie deze lekkere gerechten ook zullen proberen!

In de Victoriaanse keuken! Dit is Apple Dumplings (1880) door George Dunlop Leslie. Collectie: Hartlepool Museums and Heritage Service [Publiek domein].

In Aan tafel met Charles Dickens is ook gedacht aan diegenen die even geen zin hebben om in de keuken te staan. Naast de 26 recepten bevat het boek ook een aantal ‘mini-blogs’, waarin ik onder andere vertel over eten in de 19e eeuw, de Victoriaanse keuken en dineren in de tijd van Charles Dickens.

Al nieuwsgierig geworden? Gelukkig kun je vanaf nu een ‘voorproefje’ nemen door te kijken op de prachtige book launch-pagina: AantafelmetCharlesDickens.nl (gemaakt door mijn zwager Michael van Iseard Media, onwijs bedankt!). Hier kom je meer te weten over het boek, de verschijningsdatum en bestelinformatie. Je vindt er ook een speciale booktrailer!

Kom naar de boekpresentatie!

Op 21 september wordt Aan tafel met Charles Dickens feestelijk gepresenteerd tijdens een evenement van het DiamantTheater in Den Haag, op locatie in Bibliotheek Haagse Hout. Ik zal die middag een korte lezing geven, waarna er een interview plaatsvindt, en natuurlijk het boek officieel wordt gepresenteerd. Aansluitend is er de mogelijkheid om het kookboek te kopen en te laten signeren, en natuurlijk genieten we daarbij van thee of koffie met Victoriaans lekkers.

Uiteraard zijn jullie als lezers van mijn blog van harte uitgenodigd om de presentatie bij te wonen. Vooraf aanmelden op de website van het DiamantTheater wordt aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen. Meer informatie is te vinden op de website voor het boek.

Ik hoop dat jullie net zo naar het kookboek uitkijken als ik. En misschien zie ik wel een aantal vaste lezers op de boekpresentatie! Ondertussen ga ik gestaag door met de voorbereidingen…

…vanzelfsprekend onder het genot van mijn vaste kopje thee.

12 gedachten over “Aankondiging boekpresentatie en website Aan tafel met Charles Dickens

 1. Ontzettend leuk (en stoer) dat je dit gaat doen! Ik ben inmiddels wel heel nieuwsgierig geworden naar je boek. Het klinkt als een heerlijk boek om standaard op de koffietafel te hebben liggen en om uit te leren om op een andere manier te koken.
  Ik zie uit naar je boekpresentatie 🙂

 2. ik heb je boek direct besteld!! nog ff geduld hebben maar dat lukt me wel. Helaas kan ik niet naar de presentatie komen vanwege slecht ter been zijn. Ik was graag weer even in mn geboorteplaats geweest.
  Hoop dat het een mooie en geslaagde presentatie gaat worden, maar daar twijfel ik niet aan.
  Geniet ervan!!
  Berber

  • Wat leuk! Dankjewel voor de bestelling, Berber. Heb je het boek inmiddels ontvangen?
   Wat jammer dat je niet in de gelegenheid bent om naar de presentatie te komen. Bedankt voor de succeswensen – uiteraard zal er een verslag op mijn blog komen te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.